2012. november 30., péntek

Lélekmelegítő téli ünnepek

Az amerikaiak nagyok abban (is), hogyan csináljanak ünnepet, ami a léleknek üdítő.
Íme a novemberi kínálat:
Give up your shoulds Day (november 1): Az add fel a meg kell csinálni gondolatokat" Nap már harmadik éve ünnep az USA-ban, és egyszerű lényege az, hogy arra a napra minden meg kéne csinálni, meg kell csinálni, muszáj megcsinálni jellegű mondatot és a vele járó stresszt likvidájuk az életünkből. Érdemes lenne Magyarországon is bevezetni, rögtön azzal, hogy nem KELL és MUSZÁJ temetőbe menni ezen a napon.
Use Your Common Sense Day: 4 Használd a józan paraszti eszedet- legyél gyakorlatias- ez nap nélkül is jól megy nekik.
World Kindness Day: 11 A kedvesség világnapja. Minden nap ez a nap van gyakorlatban odakint, mert ez a legszembetűnőbb, amikor kikerül az ember, a kedvesség és a mosolyok.

National Unfriend Day: 17 : Ez messze a legfurcsább ünnep. A Facebookhoz kapcsolódik, azaz kiszelektálni a "hamis" barátokat a listáról. 2010-ben volt először, és Jimmy Kimmel amerikai TV-host nevéhez fűződik. A Facebookon idére is meg van hirdetve...Mert jogunk van csak a valódi baráti érzelmek mentén választani a virtuális világban is.
National Day of Play: 17 Kapcsold ki a TV-t, a számítógépet, és játssz. Együtt, a családoddal. Ez az ünnep máshol is ünnep, pl Franciaországban, Németországban, Indiában stb.
National Day of Listening: 23 Te kire hallgatsz? És miért?
A Word Kindness Day-t kötelezővé tenném törvényileg Magyarországon, az undokság hazájában. Jó megélni ilyen napokat személyesen. Elgondolkodni, egész nap a kell-ek, a kedvesség, a barátság, a játék, a valakire való odafigyelés lényegén.
Ha mind a 28 novemberi amerikai ünnepre kiváncsi vagy, a linken leered.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése